Главная
 
UTIL portal
Понедельник, 29.04.2024, 01:17



Приветствую Вас Гость | RSS
Главная
Меню сайта

Категории раздела
Новости [372]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2011 » Март » 11 » Китайські процесори будуть конкурувати з Intel
20:41
Китайські процесори будуть конкурувати з Intel

Китайский производитель процессоров обещает через 20 лет составить конкуренцию IntelТворець процесора Loongson, відомого також як Godson, розповів про те, що Китаю знадобиться приблизно 20 років, для того, щоб комплектуючі, створені в Піднебесній, продавалися в США, повідомляє Technology Review. Проводячи аналогії з тим, як це сталося з китайським одягом, можна відзначити, що це цілком реальний сценарій.

До цих пір процесори Loongson можна було знайти тільки в деяких нетбуках з низьким енергоспоживанням, проте цього літа третє покоління CPU буде використовуватися в новому суперкомп'ютері. Чіп використовує архітектуру MIPS, але може емулювати роботу x86 процесорів, тому ходять чутки про те, що він із часом має шанси витіснити x86 процесори, принаймні в межах Китаю. За оцінками глави проектної групи, навіть на рідному ринку Loongson може зміцнитися лише через 10 років. Зате процесору буде легше конкурувати з чіпами зробленим в США за рахунок більш низької вартості, пов'язаної з локальним виробництвом.

Чи вийде у Китаю домогтися такого ж успіху у виробництві процесорів, як і в інших областях, поки складно сказати. Основа успіху економіки Китаю багато в чому будувалася на великій кількості деяких ресурсів, а також недорогої робочої сили, що не є ключовим фактором при розробці і виробництві комп'ютерних комплектуючих.

Категория: Новости | Добавил: Tarlev | Рейтинг: 0.0/0

Форма входа

Поиск на сайте




Copyright MyCorp © 2024